Emmett Techniek

Ontspanning!

Bij de Bowen Techniek gaat het om beweging te bewerkstelligen in vastzittende structuren.
De Emmett Techniek wordt, middels, een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen, gebruikt om verbinding te verkrijgen tussen specifieke spiergroepen om te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse. Naast diagnostische scholing en het op de meest efficiënte wijze inzetten van hun therapeutische vaardigheden, worden Emmett Techniek behandelaars ook opgeleid om met speciale taalondersteuning inzichtelijk te maken welke veranderingen er bij de cliënt optreden en hoe deze versterkt kunnen worden om het beste behandelresultaat te verkrijgen.

Wanneer je zwanger bent en twee weken voor de uitgerekende datum een behandeling met de Emmett Techniek ondergaat zal de bevalling een stuk soepeler verlopen. Je kunt met een korte behandeling het bekken ontspannen waardoor de ontsluiting en baring sneller gaan. Ook tijdens het baren kan met een paar simpele grepen de zo belangrijke ontspanning gegeven worden.                                                                    Bent U zwanger geweest en hebt U last van Uw bekken of een zwaar gevoel in de benen? Met een paar simpele moves is er verlichting, ontspanning en bevrijding te bewerkstelliggen.

Ook bij babytjes geeft deze techniek meteen ontspanning, wanneer die het zwaar te verduren hebben gehad tijdens de geboorte of als ze last hebben van darmkrampjes of b.v. reflux.

Emmett Techniek is goed te combineren met iedere vorm van lichaamsgerichte therapie en zal de effectiviteit van een behandeling bij elke therapeut aanzienlijk verbeteren.

De Bowen en Emmett Techniek bij Baby`s
Kinderen vragen speciale aandacht binnen de Bowen / Emmett Techniek. Een kind is geen kleine volwassene. Een baby is anders dan een peuter en een peuter is anders dan een kleuter of een puber.
Door de zachte technieken is de Bowen / Emmett Techniek bij uitstek geschikt voor het behandelen van baby’s. Tijdens de zwangerschap of bij de geboorte komt er een enorme druk op de hoofd, halsspieren en op de schedel of kunnen er blokkades ontstaan in de nek of rug. Door de blokkades kan een baby onrustig worden. De baby zit niet lekker in zijn vel en zal daardoor veel huilen. Ook kan het darmstelsel over- of onderprikkelt raken, hierdoor ontstaan er darmkrampjes, winderigheid, obstipatie en reflux.
Sommige kinderen huilen tijdens de behandeling, terwijl anderen in slaap vallen. Dit komt omdat door het ontspannen van de weefsels de prikkels naar de hersenen veranderen, waar het kind op reageert.

Een paar behandelingen zijn meestal al voldoende om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Emmett / Bowentechniek                                                                                          Ouderkerk aan de Amstel